Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2018 21:59 - Свети Зарезан се смее (Малко лаладжилъци за празника)
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4548 Коментари: 18 Гласове:
30

Последна промяна: 14.02.2018 22:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вицът е старичък, но много подходящ за началото на този текст.

"Двама индианци си говорят:
- Виж какви имена имат американците: Роналд, Ричард, Робърт...
- Не си прав, Кучешки гъз, и нашите имена си ги бива!"

Въпросният вожд явно не е знаел, че един известен американец се казваше ГЪС ХОЛ. И това е самият дългогодишен лидер на американската комунистическа партия!
Само че как да напишеш: "Другарят Тодор Живков посрещна другаря Гъс Хол"? И заради това немного удобното име на др. Хол по нареждане от "най-горе" биваше изписвано и произнасяно като Гюс.
Гъс Хол е участвал три пъти на президентските избори в САЩ: през 1972-а, 1976-а и 1980-та год. Спечелените от него гласове са между 30 и 40 хил. След него е само прохибиционистът Бенджамин Бубър.
 

Южноафриканецът ПУТКО МАФАНИ прък, беше шеф на пресслужбата на "Мамелъди Съндаунс" - отбора, чийто треньор бе Христо Стоичков.
Вие можете и да се изхилите, но Путко е една от легендите в РЮА, работил е в "Кайзер Чийфс", а сега има собствена маркетингова агенция.
Впрочем в България е популярно Путьо Маринкин, но това не е име на човек, а обръщение към смотаняк.
 

ОКАКА ЧУКА им го начука на чорбарите!
Така злорадстваха "сините говеда", след като тъмнокожият футболист с това екзотично име вкара първия гол на мача ЦСКА-"Рома".
Цялото име на чернокожия играч е Стефано Окака Чука. Роден е в Италия през 1989 г., родителите му са африканци.
След мача в София Окака Чука се оплака, че бил чул расистки подвиквания към него от публиката. Едва ли са били расистки, просто феновете са се кодошили с името му.
 

С особен кеф футболните коментатори произнасяха името ЕБЕ САНД.
Датчанинът беше един от най-силните играчи на немския тим "Шалке 04". През 2006 г. той сложи край на футболната си кариера и беше изпратен от над 60 хиляди души на клубния стадион на "кралскосините" от Гелзенкирхен.
Българското ударение е променливо, но и на първото "е" да го сложиш, и на второто - все тая. Всеки като чуе името на футболиста, си мисли за съвсем, съвсем друго.
 

Преди няколко години във вестниците се появиха заглавия като "ХОСЕ КУРА пристига в България" и "Кура яде грозде". Нищо срамно, нищо цинично - просто така се казва прочутият тенор и диригент. Младият аржентинец показа висше майсторство при дирижирането на филхармонията на концерта й в зала "България". Като видял разлепените плакати на певеца из София, възрастен пуритан промърморил: "Срамота! Можеха малко да попроменят фамилията му. Така ли възпитаваме децата?!." Един тийнейнджър му отговорил: "Ти какво искаш, чичка, да го изпишат като Хосе Членов ли?" А всъщност на испански "кура" значи "свещеник".
 

А как ви звучи заглавие като "Хуй вдигна 348 кг!"
Не, не е това, което си мислите. Става дума за китайския щангист ЛЯО ХУЙ, спечелил златния медал в категория до 69 кг на Олимпиадата в Пекин. Това му е истинското име на човека, но шегаджиите във форумите не прощаваха.
"Тоя вдига колкото моя. Браво!".
Сед консултация с виден китаевед стана ясно, че Хуй може да се преведе по поне 30 начина. Буквално фонетично означава мога, умея.

Понякога обаче и китайците хихикат на наши имена. Когато например бившият земеделски министър Васил Чичибаба бил в Пекин, китайците много се радвали на фамилията му. В превод на техния език това означавало 77-88...
 

КУРАМАГОМЕД КУРАМАГОМЕДОВ е борец.
Повторението на сакралната първа част от името му вдъхва респект, а донякъде и страх. Изглежда, не случайно той стана "Шампион на шампионите" при най-тежките на 48-ото европейско първенство по свободна борба във Варна през 2005 г. При това го прави за трети път.

На такъв борец да му застанеш партер, и не се знае знае ли се. Води се руснак, русофилите в блога твърдят, че братушките са благонадеждни пичове, ама при това дълго неруско име де да го знаеш какво ти мисли.
 

За да не обидим жените, ще ви запозная с ЛИЗА МИШПЕКА.
Пълното й име е Лиза Ваза Мишпека. Това ваза в средата леко намалява усещането за някои френски работи. Лиза е чукохвъргачка от Американска Самоа. Печели бронзов медал на световното първенство през 1999 г. в Севиля. Това е първият медал в цялата история на страната й. Носи знамето на олимпиадата през 2004 г. в Атина, но не се класира за финалите. Представяте ли си какъв юнак може да се роди от брак между чукохвъргачката Лиза Мишпека и футболиста Окака Чука? Направо не ми се мисли!
 

Другото женско име не буди толкова смях, но съм длъжен да го спомена: МЪРША МАКДЕРМОТ.
Да, това е същата британска историчка и писателка Макдермот, която издаде великолепни книги за Левски и Бенковски.
Когато идва в България, деликатно я молят първото й име да бъде произнасяно като Мерсия.
От 1962 до 1989 г. с кратки прекъсвания живее и твори в България. През 1963-1979 г. преподава в Английската гимназия в София. Почетен гражданин на Карлово и Благоевград, носител на Ордена на розата и на орденените "Кирил и Методий" и "Мадарски конник".

Ще завърша с нещо по-весело.

ТАЙСЪН ГЕЙ, американски спринтьор.
Нали можем да го наречем Тайсън Веселия. Абе весел-весел, ама сигурно не е много комфортно да ти диша във врата на пистата.
Експерти твърдят, че олимпийският шампион на 100 м Юсейн Болт стана и световен в Берлин, при това с нов рекорд, защото плътно след него бягал Гей. На това надбягване той подобрил националния рекорд на САЩ. Гей е световен шампион на 100 и 200 м гладко бягане от световното първенство в Осака през 2007 г.

За домашно ще ви оставя още няколко имена, които могат да доразвият въображението ви:
- Курро Торес, бивш централен нападател на Валенсия,
- Ренато Курчо (навремето в България го произнасяхме Курчио), основател на "Червените бригади",
- Кевин Курани, футболист,
- Йохана фон Путкамер, съпруга на Ото фон Бисмарк,
- Аба Ебан, бивш външен министър на Израел.





Тагове:   сексистки имена,


Гласувай:
30



1. starforlife - Наздраве!
14.02.2018 22:00
Независимо какво празнувате.




ПС: Постингът беше провокиран от този на Фрии, като с това, че Гъс е комунист, наистина нищо не намеквам - просто съвпадение. Фактологическо.
цитирай
2. starforlife - Упс, чакай, че без музика...
14.02.2018 22:11
цитирай
3. librarian - :-) :-) :-)
14.02.2018 22:20
Стар, направих плочки на корема. :-) :-)
Наздраве, готин! Страхотен си! :-)
цитирай
4. cortana - :) :) :) :)))))))
14.02.2018 22:33
:) :) :)
Жороооо, лудкооо!!! :) :))))
https://youtu.be/AC6MFVYn-2o
цитирай
5. cortana - А теб, анонимни кретенчо, те цитирам и делвам, както е волята Жорова. :)
14.02.2018 22:35
анонимен написа:
Да ама дъртия се напомпи. Ти няма ли да го направиш?

цитирай
6. vaquero - starforlife,
14.02.2018 22:42
Ха-ха-ха! Градски, ние с теб преплитаме мислите си. Преди малко коментирах freeoldmen и посочих за пример другаря Гюс Хол.
Откъде ги извади толкова членове и членки?
цитирай
7. kolevn38 - Бих допълнил списъкът с Владимир Иванович Куроедов, например,
14.02.2018 22:42
въпреки, че фамилията му на руски би трябвало да означава, че дядо му е похапвал доста кокошки - кур, курица на руски, въпреки че в нечии български уши името може да звучи вулгарно. Иначе човекът е доктор на политическите науки, професор, бил е началник на Главния Щаб на ВМФ на Русия. Има и такива фамилии като Куропаткин, например - нещо средно от кокошка и патка да речем. Някои пък помним и лидера на чилийските комунисти Луис Курвалан, който нашите комунисти навремето прекръстиха на Луис Корвалан, че не звучало толкова курвенски :)
цитирай
8. zabavnata - Хахаха...
14.02.2018 22:44
Нищо им няма на имената на хората, просто имена! Дъгата ти е прекрасна.
Весел празник, Мастър!
цитирай
9. cortana - Всъщност, Смарти, един въпрос:
14.02.2018 22:45
Когато направи този клип като закачка към един от феновете ти, го гледах сигурно 20 пъти за вечерта, защото с очилата за VR е просто култово изживяването. :) Но понеже те познавам и зная, че обикновено тук говориш много повече, отколкото казваш, та да попитам трябва ли да търся скрит смисъл защо точно този клип в този постинг? :)

НАЗДРАВЕ, ЖОРОООО! :)
цитирай
10. starforlife - Good evening, друзя!
14.02.2018 23:23
Вие 'що не празнувате, а висите тук бе ей?
Аз например,' щото вече го изпразнувах и сега си пийвам чаша страхотно френско бордо и си слушам готина музика. Руска, представете си. Не се ебавам с русофилите в блога - всички мои Приятели знаят (а и от Ютюб канала ми личи), че харесвам руската музика и например "Кукушка" на великия Цой, в изпълнение на Полина Гагарина, е една от любимите ми.

Но стига пиянски приказки, а да ви отразя:

~ 3. librarian - Тенкс та чак спасибА, Библиотекарке фамозна.
Така е. Готин съм. Съдба, какво да се прави. хи хи хи

~ 4. cortana - Аз!
(Това по повод на "Лудко"-то. Като в казармата.)
Връщам жеста:
https://youtu.be/hlBu47BnQJ8

~ 5. cortana - Благодаря, миличка, че поддържаш реда когато ме няма. Но ще му отговоря на анонимния смешник. С въпрос
Аз да не съм комунист, че да го правя? Хааааа ха ха ха

~ 6. vaquero - Виж сега, Градски...
Аз съм адски меркантилен тип!
Почти от всичко смъквам кинти.
Често пиша хонорувано за 3-4 Интернет платформи (Тук, в блога, естествено не. И НИКОГА ПОЛИТИКАНТСКИ ИЛИ ТРОЛСКИ, а обикновено технически).
Това е мой мат'рял от преди доста време.
И именно повече твоят коментар при Фрии ме присети за него и провокира да ви зарадвам блогърите.
https://youtu.be/H24LIP8R0eQ

~ 7. kolevn38 - Благодаря за допълващото инфо. Ако позволиш, ще ги включа в постинга.
А иначе:
Рашите наистина имат страхотни изпълнители.
Любими ми са: Наргиз Закирова, Ани Лорак, Полина Гагарина, Аида Николайчук, Вера Брежнева, София Ротару... Мъже да не изреждам. Григорий Лепс, примерно.
https://youtu.be/PDm9HfLCagM

~ 8. zabavnata - Здравей, Сестричке! Честит и на теб празник.
Не съм в София, но в събота сутринта се прибирам и привечер да те запозная с гаджето на Божидар, м?
Ще ви почерпя на патерица за празника. Теб, нея, синковците, Корти, други Приятели (и джаджета, и джаджета) - знаеш, че обичам да черпавам.
Какво ще кажеш?
ПС: Двойната дъга е снимана от мен, лично. Миналата година.

~ 9. cortana - Този път няма скрит смисъл или имплементирани елементи. При все, че в клипа на едно място има плуващ... сперматозоид. Ха ха ха Не се шегувам. Но това е още от въпросната вечер, когато се изфуках (ха ха ха) за колко време правя 3D клип с ВиАр по зададената от Френда тогава музика.
цитирай
11. kolevn38 - Няма проблем за добавянето, разбира се.
15.02.2018 00:09
Към любимите прибави Владимир Висоцкий - сложи едно ухо на изпълнението му на Очи черные и го сравни с това на Луис Армстронг - е няма такъв кеф... Също Булат Окуджава с Ваше Благородие, а изпълнението на Алла Пугачова на Милион алых роз е просто... От новите препоръчвам Семен Слепаков , но трябва да поназнайваш руски за да оцениш:)
Хайде линкове, да не ровиш:
https://www.youtube/watch?v=RDXPfA4hFzQ
https://www.youtube/watch?v=UnoCI2N9nWw
https://www.youtube/watch?v=xCwW7mEAXjI

Слепаков:
https://www.youtube/watch?v=dnP1fJ1bzxE
https://www.youtube/watch?v=0y6xUxaqNa4
цитирай
12. cortana - :)
15.02.2018 00:54
starforlife написа:
Вие 'що не празнувате, а висите тук бе ей?
Аз например,' щото вече го изпразнувах и сега си пийвам чаша страхотно френско бордо и си слушам готина музика. Руска, представете си. Не се ебавам с русофилите в блога - всички мои Приятели знаят (а и от Ютюб канала ми личи), че харесвам руската музика и например "Кукушка" на великия Цой, в изпълнение на Полина Гагарина, е една от любимите ми.
Ами аз например не празнувам, защото работя. :(
А за симпатията ти към секси рускини, знаем. :):) :)

Виж, че харесваш явно фигурно пързаляне, а не само бойни спортове, ме учуди. :)
цитирай
13. triple - Добро утро, Стар. И честит Трифон Валентин. ;)
15.02.2018 08:14
Получава ти се. Писането и на секс-шегички.
Рядък екземпляр си. ;)
цитирай
14. anngry - :)))))
15.02.2018 16:19
triple написа:
Получава ти се. Писането и на секс-шегички.
Рядък екземпляр си. ;)

Напълно съгласна! :))))
Поздрави, Стар! :)
цитирай
15. starforlife - Цитирам коментара ти, за да направя ликовете пълни и да е по-удобно за тези, които решат да ги изслушат.
15.02.2018 18:49
kolevn38 написа:
Към любимите прибави Владимир Висоцкий - сложи едно ухо на изпълнението му на Очи черные и го сравни с това на Луис Армстронг - е няма такъв кеф... Също Булат Окуджава с Ваше Благородие, а изпълнението на Алла Пугачова на Милион алых роз е просто... От новите препоръчвам Семен Слепаков , но трябва да поназнайваш руски за да оцениш:)
Хайде линкове, да не ровиш:
https://www.youtube.com/watch?v=RDXPfA4hFzQ
https://www.youtube.com/watch?v=UnoCI2N9nWw
https://www.youtube.com/watch?v=xCwW7mEAXjI

Слепаков:
https://www.youtube.com/watch?v=dnP1fJ1bzxE
https://www.youtube.com/watch?v=0y6xUxaqNa4

А ето и репликата ми по него:

"Розите" на Алла са песен, която всеки от нашето поколение знае и предполагам харесва. На Високи не съм фен, не зная, не ми влиза някак си под кожата.
Принципно харесвам по-съвременни руски изпълнители.
Например от по-светивалентиновски звучащите да кажем това:
https://youtu.be/Ec8Yui1PmTs
А дали зная руски? Може да се каже почти отлично. Ето тук:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/06/19/az-i-ti.1552639
заради "професионализма" на стопаните, го няма (вече, в момента) клипа с по-горното любимо мое изпълнение на Дан Балан и Вера Брежнева (която е внучка на Леонид Брежнев, а харесването ми показва, че не съм изобщо русофоб), но преводът ми стои.
Ето друг уникален талант, който страшно харесвам - Севак Ханагян:
https://youtu.be/efFq4122DOk
Уникален глас, сам пишещ текстовете си.

А от по-"твърдо" звучащите... Например Марина Кравец:
https://youtu.be/dDsfPJSgvdY
Или същата песен, изпълнявана от друга любимка - Дария Ставрович:
https://youtu.be/sWtQqhYcK1Q

Въобще, много са руските изпълнители, които страшно харесвам и често слушам.
Така, че тесногръдите русофили да ме определят като русофоб - е смешно. Кой русофоб се възхищава на Данелия Тулешова, примерно:
http://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2017/12/20/ima-talanti-koito-sa-quot-celunati-ot-bog-quot.1583890
цитирай
16. starforlife - ~
15.02.2018 18:59
cortana написа:
Ами аз например не празнувам, защото работя. :(

Спокойно, аз празнувах и заради теб. Ха ха ха


cortana написа:
А за симпатията ти към секси рускини, знаем. :):) :)

Виж, че харесваш явно фигурно пързаляне, а не само бойни спортове, ме учуди. :)

Абе чак да го харесвам (фигурното пързаляне), не. Но уважавам и се кефя на всичко професионално.
Например, на 15 годишното руско момиче, което зная с колко труд е постигнало това майсторство:
https://youtu.be/98xJWdCd0iI


А, че си падам по рускини, да уточня за интригантите и клюкарите, че Корти се шегува.
цитирай
17. starforlife - ~ 13. triple
15.02.2018 19:04
Данке, тенкс, та чак спасибА.
Ха ха ха
цитирай
18. starforlife - ~ 14. anngry
15.02.2018 19:08
Благодаря!
За теб - София Ротару с едно любимо нейно парче:

https://youtu.be/j_8xjzF9TYM
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590163
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031