Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2013 01:14 - Какво е "модерна любов"?
Автор: enigma21 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1953 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 17.03.2013 01:18


image
От едно известно време се чудя ,защо изведнъж любовта се коммерсализира?
Дали не е защото хората започнаха да говорят прекалено много за нея...?
Или е защото още не са осъзнали какво е?
Едно обаче е сигурно. Днешното поколение не влага никакъв смисъл и емоция в думите "Обичам те"(има изключения разбира се ). Те я изполват все едно си казват "зрдасти" и "чао".
И цялото това нещо с "модерната любов". О.о Аз не виждам как и любовта може да бъде модерна ,та това е чувство.То не се променя, то е константа винаги го е имало и винаги ще го има.Това че днешното поколение прави безразборен секс и сменя гаджетата не е нито любов, нито е модерно.
Но те го наричат така ,защото са свикнали врасниците им да го правят и да си казват безпричинно ,че се обичат.И в един момент когато изпитват любов не намират думи да опишат това чувство,защото практически то за тях е нещо непознато не е онова същото чувство което са изпитвали когато казват на седмичното гадже,че го обичат.Разбират ,че е любов ,но немогат да я изразят.Думите Обичам те вече са загубили стоиноста си.

А най-много ме дразни ,когато някои от това днешно поколение има връзка с някой само заради показността. Те се запознали преди 3 дена ,но вече са се изфукали на всички, наспамили са целия Facebook  с всички възможни цитати и снимки за любов.И когато видиш ,че същия този "влюбен" човек флиртува с друг и му казваш "недей нали имаш гадже ,което обичаш" той ти отвръща " и какво от това" .Точно в този момент разбираш ,колко и значи този човек за него значи само предтекст за соцялната мрежа за да си мислят всички ,че нейния живот е за завиждане.Но в каква ситуация се поставяш ,ако човека срещу теб има истински чувства,а ти си с него само за да не си сам ,защото това не е "модерно".Обикновено когато в една връзка се влагат чувства спомените за нея са неизличими с каква съвест ти ще лъжеш този човек.И обикновено това свърва по един и същи начин.Момичето си играе с момчето лудо влюбено в нея (защото преди с нея така са правили). И когато той осъзнае какво е станало си вади много грешни изводи за любовта и решава ,че не иска никога повече да бъде нараняван (защото когато един мъж попадне в такава ситуация се чувства и унизен не само наранен) и започва да прави безразборен секс с идеята ,че така е по-лесно.И ето как се затваря крага на тази така наречена "модерна любов". 
 

Незнам може аз да съм старомодна или да не разбирам днешното мислене,но аз си вярвам в красивата любов от приказките,защото знам ,че я има виждала съм я изпитвала съм я и силно се надявам повече хора да се докосват до кова върховно чувство. :)




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Модерна любов е
17.03.2013 03:57
френската любов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: enigma21
Категория: Лични дневници
Прочетен: 86779
Постинги: 44
Коментари: 22
Гласове: 38
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031